Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av belysning och parkering på Björnön

Västerås stad satsar på ett tryggare och mer energieffektivt friluftsområde. Torsdagen den 21 september klockan 14.30 invigs den nya belysningen i Björnöns motionsspår och parkeringen vid Björnögården. Belysningen främjar både djurliv och energiförbrukning och parkeringen bidrar till ökad säkerhet.

Tack vare finansiellt stöd från Mälarenergi har Västerås stad kunnat påbörja moderniseringen av de upplysta motionsspåren tidigare än planerat. På Björnön finns nu närmare 200 belysningsarmaturer med energieffektiva LED-lampor. Dessa armaturer har ett varmare ljus än normalt vilket är skonsamt mot det känsliga djurlivet i naturreservatet.

- Vi har också använt egna investeringsmedel för att göra om parkeringen vid Björnögården, berättar Mattias Dahlberg, projektledare på kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad. Vi har inte bara asfalterat hela ytan och gjort den mer tillgänglig utan dessutom gjort den säkrare för fotgängare. Material ifrån den gamla parkeringsytan har återanvänts till att förbättra grusparkeringen vid badplatsen på södra Björnön.

Media inbjuds att närvara vid invigningen, där bland andra Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förbyggande samt Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv i Västerås stad, medverkar. Samling på parkeringen vid Björnögården.

Kontaktperson: Mattias Dahlberg, projektledare, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 021-39 79 32, mattias.dahlberg@vasteras.seÄmnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås