Gå direkt till innehåll
EA Fastigheters hyresrätter på Malmen, Gäddeholm.
EA Fastigheters hyresrätter på Malmen, Gäddeholm.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av av Gäddeholms första hyresrätter

Välkommen att vara med när vi inviger de allra första hyresrätterna i området Malmen på Gäddeholm!

”När vi nu lägger om politiken till att inte förtäta på grönområden, utan bygga staden mera utåt, så spelar Gäddeholm en viktig roll. I Gäddeholm har hittills mest byggts villor, men nu tar vi även steget mot en riktig stadsdel med skolor, centrum, affärer och bussförbindelser. I denna utveckling är ett naturligt steg att även småskaligt skapa hyresrätter i flerbostadshus. Det börjar vi nu göra i och med detta projekt”, säger Jesper Brandberg (L), fastighetsnämndens ordförande.

Datum 27 mars

Tid kl. 13.00 – 14.30

Plats Boskapsvägen 2, 725 97 Västerås

Från kl. 13.00 finns Aros Catering på plats för att grilla hamburgare till alla hungriga gäster.

Kl. 13.30 berättar EA Fastigheters VD Daniel Ahlqvist om hyresrätterna och om planerna på att bygga ytterligare hyresbostäder på Gäddeholm. Därefter tar fastighetsnämndens ordförande, kommunalrådet Jesper Brandberg (L) över ordet. Efter en invigningsceremoni bjuds vi alla in på kaffe och kaka i en av lägenheterna.

Anmälan Vänligen anmäl om du kommer på invigningen till: johanna.ljung@vasteras.se.

Om projektet:

Det första huset består att fyra lägenheter, två fyror och fyra tvåor. EA Fastigheter bygger ytterligare fyra hus med sammanlagt 30 lägenheter. Alla byggs med solpaneler och värmepumpar. EA utreder också möjligheten att installera bergvärme. Dessa energilösningar går i linje med Gäddeholms övriga bebyggelse där stort fokus ligger på att bygga energieffektivt. Herrgårdsängen är Sveriges största villaområde med lågenergihus.

Daniel Ahlqvist, VD för EA Fastigheter, som bygger hyresrätterna säger; ”Vi gläds över att inviga EA Fastigheters startskott på flera hyres- och bostadsrättsfastigheter i både Gäddeholm och Västerås i övrigt. Vi känner oss varmt välkomnade av både entreprenörer och Västerås Kommun. Gensvaret har hittills varit så pass bra att vi i dagarna har tagit beslut om byggnation av ytterligare 30 hyresrätter i Gäddeholm utöver de 16 parhus som redan är planerade. Vår förhoppning är att vi genom ett fortsatt gott samarbete kan hitta fler möjligheter till nybyggnation i Västerås.”

Ämnen

Regioner


På sidan www.vasteras.se/gäddeholmutvecklas kan du läsa mer om utvecklingen av bostadsområdet Gäddeholm.

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås