Följ Västerås stad

Pressinbjudan - Erfarenhetsstudie av fem boenden i Västerås under covid-19-pandemin

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2020 14:56 CEST

För att dra lärdom av arbetet under covid-19-pandemin så här långt har vård- och omsorgsförvaltningen gjort en erfarenhetsstudie av fem boenden; äldreboendena Ankaret, Rösegården, Pilfinksgården och Tujagården samt Rönnoxelgatans gruppbostad (LSS). Studien omfattar just dessa fem boenden eftersom de har drabbats hårdare av covid-19-smitta än andra enheter inom Västerås. Studien är helt fristående från den fördjupade granskning som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gör av 91 äldreboenden i Sverige.

Med anledningen av att erfarenhetsstudien nu är klar bjuder vård- och omsorgsförvaltningen in till pressträff.

Media är välkomna tisdagen den 13 oktober klockan 15.00 

Kom till stadshusentrén på Fiskartorget där vi möter upp. Det finns också möjlighet att delta digitalt via Teams. Om du vill göra det, meddela detta vid anmälan så mejlar vi en länk.

Vi kommer att inleda mötet med att presentera en sammanfattning av de erfarenheter som studien visar. Därefter finns möjlighet att ställa frågor eller genomföra enskilda intervjuer.

Medverkande på mötet är direktör Tobias Åsell och medicinsk ansvarig sjuksköterska Håkan Falknäs.

Vänligen anmäl dig till anette.lewen@vasteras.se senast klockan 13.00 samma dag. Du kan också maila samma adress om du har problem med att ladda ner erfarenhetsstudien.