Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Beslut om plan för att utveckla Bjurhovda

Fler bostäder och en utveckling av Bjurhovda centrum är ett av många ärenden på byggnadsnämndens nästa möte. Detaljplanen för Bjurhovda väntas skickas på granskning. Beslut ska också tas om att skicka detaljplanen för Västerås nya resecentrum på samråd.

Planerna för att utveckla Bjurhovda innebär bland annat nya bostäder i flerbostadshus, med möjlighet till olika verksamheter i en av bottenvåningarna. Till exempel butiker, kontor, restauranger och gym.100-110 bostäder kan byggas.

– Vi hoppas att planen ska innebära ett lyft för Bjurhovda. Detaljplanen gör det möjligt att utveckla ett nytt centrum i stadsdelen, säger byggnadsnämndens ordförande Lars Kallsäby.

Ett nytt resecentrum i Västerås tar ytterligare ett steg mot förverkligande när byggnadsnämnden nu väntas besluta om samråd för detaljplanen. Beslutet innebär att det blir möjligt att lämna synpunkter på planen. I detaljplanen finns även det så kallade Vasatornet, som är en hundra meter hög byggnad alldeles väster om platsen där nuvarande resecentrum ligger.

– Under samrådet finns möjligheter för alla västeråsare att ta del av och tycka till kring detta spännande projekt, säger Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör.

Välkommen på pressträff torsdagen den 27 september i Stadshuset klockan 12.30 i rum A407a.

Vänligen anmäl dig till: mari.kedevik@vasteras.se senast den 27 september klockan 10.00.

Byggnadsnämndens möte börjar klockan 13.00 i sal A491 i Stadshuset i Västerås.

Inbjudna politiker på pressträffen är:
Lars Kallsäby
Ordförande byggnadsnämnden

Staffan Jansson
Förste vice ordförande byggnadsnämnden

Claes Kugelberg
Andre vice ordförande byggnadsnämnden

För mer information:
Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör, telefon: 021-39 10 59
e-post: carl.arno@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås