Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: 1500 lägenheter behandlas vid byggnadsnämndens möte

Byggnadsnämndens möte på onsdag kommer att behandla bygglov förflera flerfamiljshus. Även en ny förskola i Blåsbo väntas få beviljat bygglov.

Fastigheten Sjöodjuret 1, är ett av exemplen på flerfamiljshus med flertalet lägenheter. Här föreslås byggnadsnämnden bevilja nybyggnation av två stycken flerbostadshus med 65 lägenheter. De två flerbostadshusen placeras ut med Sjöjungfrugatan på Notudden och blir fem våningar höga, med vindsvåningar med takkupor.

Dessutom behandlas bygglov för följande lägenheter:

  • Valljärnet 1 och Valljärnet 2, 160 lägenheter
  • Sirenen 1, 70 lägenheter
  • Kungsljuset 12 lägenheter i parhus
  • Sätervallen 18 lägenheter i radhus

Det är sammanlagt 325 lägenheter i bygglov.

Det finns också sammanlagt 1500 lägenheter i de detaljplaner i olika skeden som behandlas på nämnden.

Även en ny förskola i Blåsbo väntas få bygglov. Det gäller nybyggnation av en konceptförskola på fastigheten Blåsboskolan 1. Förskolan är en av staden framtagen konceptförskola som för tillfället byggs i Önsta. Flera förskolor av denna typ planeras på andra platser i staden då behovet av förskoleplatser är stort och bedöms öka. Förskolan byggs enligt handlingar i två plan, har en väl tilltagen förskolegård och rymmer åtta avdelningar och ett tillagningskök.

Byggnadsnämnden rekordavslutade under sitt sista möte innan sommaren med att behandla ett mycket stort antal bygglov och detaljplaner. Höstens första möte startar upp i samma stil.

Välkommen på pressträff onsdag 30 augusti klockan 10.30 i A546. Nämnden börjar klockan 13.00 i sal A491 i Stadshuset i Västerås.

Med på pressträffen är:

Lars Kallsäby ordförande byggnadsnämnden.

Staffan Jansson förste vice ordförande byggnadsnämnden.

Claes Kugelberg andre vice ordförande byggnadsnämnden.


Mer information:

Lotta Lindstam, direktör, stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad, 076-569 04 31.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås