Följ Västerås stad

Premiär för Västerås mobila bibliotek den 28 juni

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2013 10:00 CEST

Lagom till sommaren öppnar Västerås stadsbibliotek i samarbete med FörlagEtt en ny bibliotekstjänst – Mediejukeboxen Mobil. Tjänsten ger dig som låntagare kostnadsfri tillgång till e-böcker, ljudböcker, språkkurser och musik direkt i mobilen.

Välkommen på pressinformation fredag 28 juni klockan 14.00 på huvudbiblioteket, Biskopsgatan 2. Vi ses på avdelningen för skönlitteratur, en trappa upp från stora entrén.

Tjänsten fungerar på smarta mobiltelefoner (iPhone och Android) och kan användas var som helst, när som helst.

­– Med den Mobila Jukeboxen kan våra låntagare ta med sig ett rikt medieutbud ut i sommarhagen, och vi som bibliotek får en ny digital tjänst, säger bibliotekarie Åse Ström.

I den Mobila Mediejukeboxen kan låntagaren välja mellan 530 ljud- och 165 e-böcker på svenska, 150 ljud- och e-böcker på engelska, 26 språkkurser och 220 musikalbum. Varje månad tillkommer tio nya titlar.


För mer information:
Åse Ström, Västerås stadsbibliotek, ase.strom@vasteras.se
Peter Anneroth, projektledare FörlagEtt AB, peter@forlagett.se

Ta med biblioteket ut i hängmattan i sommar!

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad