Gå direkt till innehåll
Polisvolontärer förebygger brott

Pressmeddelande -

Polisvolontärer förebygger brott

Den senaste tiden har polisens volontärer arbetat med att besöka äldreboenden och mötesplatser för att informera om säkerhet och hur äldre personer kan skydda sig mot olika typer av brott. Nu söker polisen och Västerås stad efter fler volontärer.

Ett tiotal äldreboende och mötesplaster i Västerås att haft besök av volontärerna. Bakgrunden är att ett stort antal pensionärer i Västerås har varit utsatt för brott under de senaste tio månaderna. Men polisvolontärerna har även tjänstgjort vid större tilldragelser i Västerås under sommaren. Skolavslutningen, Power Meet och Cityfestivalen är några exempel då volontärerna kunnat hjälpa och stödja personer vid behov. Det har till exempel handlat om att hjälpa ungdomar som druckit för mycket samt att medla vid begynnande konflikter. 

Polisens volontärer är ett samarbete mellan Polisen i Västmanland och Västerås stad. Liknande verksamhet finns också i Surahammar och Hallstahammar. Volontärerna har inga särskilda befogenheter men får utbildning i konflikhantering, vittnesstöd och lagstiftning. Under uppdragen har de ständig kontakt med polisen som kan ta över om volontärerna upptäcker brott eller störningar.

För att få fler frivilliga krafter som vill hjälpa till i polisens och Västerås stads trygghetsskapande arbete hålls ett informationsmöte dit alla intresserade är välkomna:

Tid: 7 oktober klockan 18:30

Plats: Västerås polishus

 

Mer information

Rolf Söderberg, brottsförebyggande samordnare, Polismyndigheten i Västmanland,

070-509 41 33

Per-Olof Rask, koordinator Värna Västerås, Västerås stad, 021-39 25 35

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås