Gå direkt till innehåll
Peter Boudin
Peter Boudin

Pressmeddelande -

Peter Boudin ny direktör för individ- och familjeförvaltningen

Det blir Peter Boudin som blir ny direktör för Västerås stads individ- och familjeförvaltning. Peter kommer närmast från Arbetsförmedlingen, där han arbetar som sektionschef.

- Peter Boudin har gedigen erfarenhet som ledare bland annat genom sin bakgrund inom Arbetsförmedlingen. Han är väl insatt i individ- och familjeförvaltningens viktiga uppdrag och jag är övertygad om att han kommer att leda förvaltningen på ett effektivt och bra sätt, säger Helene Öhrling, stadsdirektör.

Peter Boudin tillträder sin tjänst 22 maj.

- Jag ser fram emot att få vara delaktig i framtidens socialtjänst tillsammans med våra professionella och kompetenta medarbetare, ledningsgrupp och nämnd. Jag vill att verksamheten ska bygga på hållbarhet både vad det gäller arbetsmiljö som själva uppdraget. Jag ser även fram emot att arbeta tillsammans övriga förvaltningar inom staden. Vi har en fantastisk potential med all den verksamhet som bedrivs inom Västerås stad. Jag ser fram emot att använda min breda erfarenhet i en kreativ miljö för att kroka arm och hitta kloka lösningar på komplicerade frågor, säger Peter Boudin.

Individ- och familjeförvaltningen har 650 medarbetare som arbetar på uppdrag av individ- och familjenämnden och arbetsmarknadsnämnden. Uppdraget är att ge stöd och bistånd till människor som på grund av sociala eller ekonomiska problem behöver det. Förvaltningen ska också visa på olika möjligheter för den som av andra anledningar behöver råd och vägledning. Förvaltningen ska alltid ta hänsyn till barnets bästa och målet med arbetet är att människor på sikt själva ska klara sin vardag.

Kontaktpersoner för media

Anna Maria Romlid (V), ordförande individ- och familjenämnden 021- 39 22 12

Helene Öhrling, stadsdirektör 021-39 86 00

För kontakt med Peter Boudin: Kontakta Jonas Tronét, pressansvarig stadsledningskontoret 021- 39 11 75 jonas.tronet@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås