Följ Västerås stad

Park & Charge – månadens klimatsmarta företag!

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2014 11:15 CEST

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete. Månadens klimatsmarta företag är Park & Charge vars system för laddning av elbilar gör det smidigt och lätt att vara elbilsägare. Elbilar är miljö- och klimatsmart – de minskar utsläppen av koldioxid, partiklar och cancerogena gaser med över 90 procent jämfört med bensindrivna fordon.
 
– Förutom smarta lösningar för kraftförsörjning har vi till exempel utvecklat en applikation som gör det enkelt för elbilsägare att starta laddningen från platsen de befinner sig på utan att ha fysisk kontakt med bilen. Det sparar på människors dyrbara tid och samtidigt på miljön, eftersom man kan styra och begränsa laddningen till endast de tidpunkter det är nödvändigt, säger Kim Schönning på Park & Charge.

Läs mer på http://ccvasteras.se/klimatsmarta-foretag/park-charge/

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och klimatsmarta företag som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete.
http://ccvasteras.se/klimatsmarta-foretag/

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 021- 39 28 35
Park & Charge, Lars Hjort, 021- 40 34 91


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad