Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Offentlig invigning av Kristiansborgselevers konst

Under en kreativ process har 225 elever fritt skapat en utsmyckning som nu pryder hela Kristiansborgsskolan. Målningar hänger i stort sett överallt och på den vackra tegelväggen samspelar mosaikarbeten med ursprungstanken för det arkitektritade skolhuset.

Utsmyckningen invigs måndagen den 15 oktober klockan 13.00 i hörsalen på Kristiansborgsskolan, Eriksborgsgatan 12, Västerås.

Utsmyckningen är en del av ett Skapande skola-projekt där elevernas skaparkraft fått stå i centrum. Anslag för Skapande skola, finansierat av Statens Kulturråd, har gjort det möjligt för skolor att i projektform kreativt arbeta med en professionell kulturaktör.

På Kristiansborgsskolan har elever i årskurs 7 och 8 under våren 2012 deltagit i ett Skapande skola-projekt under ledning av konstnär Unna Katz. Resultatet är en konstnärlig utsmyckning som nu pryder skolan.

Under invigningen presenteras projektets mål och genomförande, bildspel visas och elever berättar om sitt arbete. Möjlighet till rundvandring i huset för att beskåda utsmyckningen finns också.

Varmt välkomna!

Medverkande: Elever, konstnär Unna Katz, bildlärare Karl Johansson, bildlärare Gunhild Wikberg.             
Arrangör: Kristiansborgsskolan, konstnär Unna Katz, med stöd av Västerås kulturcentrum.

Skapande skola i Västerås samordnas av Västerås kulturcentrum.


För mer information:
Unna Katz, konstnär, 070-322 61 04, unnakatz@msn.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås