Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt psykiatriboende invigs i Skultuna

På fredag invigs ett nytt psykiatriboende i ombyggda och uppfräschade lokaler på Aluminiumvägen i Skultuna. Media hälsas välkomna att vara med.

Datum och tid: 31 augusti kl 13.00-14.30.
Plats: Aluminiumvägen 3 i Skultuna.

Agneta Luttropp, ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning, klipper invigningsbandet.

Psykiatriboendet, som har elva lägenheter och två korttidsplatser, är för personer som har omfattande psykiska funktionsnedsättningar och därför behöver stöd och vägledning i sitt dagliga liv.

– Sist vi startade ett nytt boende med särskild service för den här målgruppen var år 2009 på Vetterslundsgatan och 2010 på Rallarvägen. Att vi nu kan öppna det här boendet är ett välbehövligt och efterlängtat tillskott, säger Agneta Luttropp, ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning.

Västerås stad fick möjlighet att skapa ett nytt psykiatriboende i samband med att demensboendet Solglimten, som tidigare låg på Aluminiumvägen, flyttade till nya lokaler.

Aluminiumvägen 3 har byggts om och fräschats upp för att passa det nya psykiatriboendet.

– Skultuna har mycket god kompetens för målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar och bedriver redan nu en väldigt bra verksamhet, säger Helene Karlsson, strateg för frågor som rör området funktionsnedsättning på sociala nämndernas förvaltning.

För att få en lägenhet i psykiatriboendet krävs biståndsbeslut enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller socialtjänstlagen. För att få en korttidsplats krävs biståndsbeslut enligt socialtjänstlagen. Man ansöker om plats hos Västerås stads biståndshandläggare som nås via Kontaktcenter, telefon 021-39 27 25.

För mer information
Magnus Eckerborn, enhetschef Stöd och service Skultuna, 021-39 38 48, magnus.olof.eckerborn@vasteras.se
Helene Karlsson, strateg för frågor som rör området funktionsnedsättning, sociala nämndernas förvaltning, 021-39 14 79, helene.karlsson@vasteras.se
Agneta Luttropp (MP), ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättningar, 021-39 24 64, agneta.luttropp@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås