Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nyckeln i låset: inflyttning i Sätra!


Från och med i dag tisdag den 12 december flyttar de första 25 familjerna in i Västerås nya hållbara stadsdel Sätra.

-Efter två år av arbete i Sätra känns det jättebra att hälsa framtidens Sätrabor välkomna hem. Tidigare invånare har jagat, samlat och varit indelta soldater, säger projektchef Ulf Edvardsson vid Västerås stad.


De familjer som i veckan får nyckeln till sina radhus följer en lång tradition av boende i Sätra; i området har arkeologer funnit spår från förromersk järnålder. Och inte behöver man gräva för att se minnesmärken; soldattorpet från 1880-talet, där siste indelte soldaten flyttade ut 1901, står kvar där Västerås stad har renoverat tak och fasader.

-Det är roligt att området, den första etappen av området, som fram tills nu varit en byggarbetsplats äntligen blir ett hem och boende, säger Ulf Edvardsson. Han fortsätter:

-Vi slår inte av på takten i och med inflyttningen: vi planerar möten med de boende i januari för att planera nya lekparken, en pulkabacke görs i ordning och torpet med grillplatsen i skogsbrynet är en fin mötesplats för alla årstider.

Under 2024 kommer även den nya busslinjen till Sätra; gång- och cykelbana är redan på plats i hållbara Sätra där en cykeltur ner på stan bara tar 17 minuter (när vintern så sakteliga går mot vår och sommar.)

Planering av bostadsbyggen under 2024 med tre stycken aktörer pågår för fullt, liksom planeringen för en privat förskola.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås