Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya grannar och förskola i Sätra

Vid Lucia förra året flyttade de första Sätraborna in i Västerås hållbara stadsdel. Nu händer det ännu mer i stadsdelen: nu har kommunstyrelsen beslutat om en ny förskola och 28 tomter som släpps senare i vår. Dessutom blir Norrleden bredare för boende och bilister.

I snart två månader har de varit på plats i Sätra. Radhuslängans fönster lyser mot den dunkla skogsranden intill. Solen går ner bakom åkerholmen och det att skönja Erikslunds shoppingcenter bakom träden. Nytt boende i stadsdelen, nytt sätt att leva med hållbara aspekter som en del av vardagen. Och dessutom: beslut om en förskola på området.

Intresse från byggare och boende

-Det känns kanon med förskolan, säger projektchefen Ulf Edvardsson, Västerås stad. Det blir en privat förskola med en privat utförare. Vi har märkt intresse från både byggare och blivande boende när det gäller Sätra, och det känns roligt att det under 2024 börjar märkas även för dem som inte bor här.

Till exempel släpps 28 styckebyggartomter i vår via Bostad Västerås. I april är tomterna på 550-750 kvadratmeter ute och redan efter sommaren bör det vara klart om vilka som flyttar in.

-Det blir liv och rörelse på Sätra, dels med bygget av förskolan och bostäderna, dels att fler familjer får upp ögonen för möjligheten att leva hållbart ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv, menar Ulf Edvardsson.

”Förskolan: ett lyft”

-Ett lyft för Sätra att kunna erbjuda förskoleplatser, säger Gustav Wiberg projektledare Västerås stad. En annan sak är Norrledens breddning, vilket känns toppen. Upphandling av en fyrfilig motorled pågår och vi har en planerad byggstart efter sommaren när nya Brottbergamotet är klart.

-Det är viktigt att vi nu bygger en förskola i Sätra, dessutom med en aktör som redan finns i Västerås, det känns tryggt, säger Solveig Nilsson (S), ordförande i Förskolenämnden.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås