Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny vd för Nya Västerås Flygplats

Tezz Tordsdotter Åkerman blir ny vd för Nya Västerås Flygplats. Tezz har bland annat varit vd för Svenska Direktflyg AB och har ett antal för Nya Västerås Flygplats mycket viktiga befattningar med sig i bagaget.

-Vi är mycket nöjda med att ha kunnat rekrytera en så erfaren och kompetent ledare till vd-tjänsten för flygplatsen. Tezz Tordsdotter Åkerman besitter stor branschkunskap och har gedigen erfarenhet från det marknadsinriktade näringslivet genom en mångårig bakgrund från företagsledande befattningar, säger Lena Söderberg (S), styrelseordförande för Nya Västerås Flygplats.

-Det har varit flera kvalificerade sökande till tjänsten, och jag är övertygad om att Tezz kommer att leda flygplatsens arbete framåt på ett mycket bra sätt , säger Bo Dahllöf, stadsdirektör.

Tezz Tordsdotter Åkerman är född 1967 och bor i Uppsala.Hon har bland annat varit Accountable manager , vd och marknads- och försäljningschef för Svenska Direktflyg AB. Hon har under en längre tid haft ledande befattningar inom turism- och transportbranschen.

-Jag har vana av att leda organisationer, vårda och utveckla varumärken och att driva affärer framåt med höga krav på kostnadskontroll och ökade intäkter. Efter 20 år hos min nuvarande arbetsgivare ser jag arbetet på Nya Västerås flygplats som en mycket spännande utmaning, där jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med  flygplatsens mycket kompetenta medarbetare, säger Tezz Tordsdotter Åkerman.

För mer information:

Lena Söderberg (S), ordförande i styrelsen för Nya Västerås Flygplats, 076-0171707

Bo Dahllöf, stadsdirektör Västerås stad (anträffbar när kommunstyrelsens sammanträde 13/6 är slut), 021-391104

Tezz Tordsdotter Åkerman, 0733-777411

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås