Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny stadsbyggnadsdirektör i Västerås stad

Carl Arnö blir ny stadsbyggnadsdirektör i Västerås stad. Carl Arnö är 51 år och landskapsarkitekt till utbildningen. Carl kommer närmast från en tjänst som avdelningschef för Planering och Landskap på Tyréns i Umeå och börjar sin tjänst i Västerås stad i mitten av april.

-Vi har hittat en kandidat som kan axla denna viktiga tjänst att leda stadsbyggnadskontoret i Västerås stad. Jag är väldigt glad över att Carl Arnö tackat ja till tjänsten och är övertygad att han tillsammans med medarbetarna på vårt kontor kommer att bygga vidare på allt positivt som finns men också utveckla oss att bli än bättre i våra strävanden att utveckla hela Västerås, säger Lars Kallsäby ( C ) ordförande i Byggnadsnämnden.

Carl Arnö har under många år varit med och drivit utvecklingen i Umeå kommun där han arbetade både som park- och gatuchef och som projektchef och drev processer såsom Europeisk kulturhuvudstad, årets kvalitetskommun och planpriset för Umeås centrala stadsdelar. Carl har sina rötter i mälardalsregionen och flytten till Västerås blir därför ett återvändande.

-Det är en stor och mycket spännande utmaning att få möjligheten att komma till Västerås i rollen som ny stadsbyggnadsdirektör. Västerås är en mångfacetterad och dynamisk kommun i en viktig utvecklingsfas och stadsbyggnadsfrågorna ligger högt på agendan. De möten jag har haft på vägen i denna rekryteringsprocess visar också att människorna bakom stadens utveckling har ett stort kunnande, höga ambitioner och kreativitet. Jag hoppas att med mina tidigare erfarenheter och mitt brinnande intresse för stadsutvecklingsfrågor på ett framgångsrikt sätt kunna bidra till Västerås fortsatta utveckling, säger Carl Arnö.

Carl tar över efter Lotta Lindstam som går i pension. Under en övergångsperiod tills Carl är på plats är Tomas Persson tf stadsbyggnadsdirektör.

För mer information:

Lars Kallsäby (C), ordförande byggnadsnämnden, 021- 39 29 50

Carl Arnö, blivande stadsbyggnadsdirektör, 070-557 03 23

Ämnen

Taggar

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås