Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Ny restaurang på Rocklundaområdet

Västerås stad har slutit nytt avtal gällande driften av restaurangen i ABB Arena Nord med ansvar för serveringen i arenorna på Rocklundaområdet. Den förre aktören försattes i konkurs i april på grund av uteblivna intäkter med anledning av Covid -19.

– Det känns jättebra att vi nu har gått i lås med en lokal aktör och ett spännande koncept som bäddar för lokala framgångar både på tallriken och på isen. Vi ser fram emot ett gott samarbete som utvecklar både det lokala näringslivet, idrotten och publikupplevelsen på ett hållbart sätt, säger Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Vd för det nya bolaget som tar över restaurangverksamheten på hela Rocklundaområdet blir Petri Karhukorpi, grundare av det lokala bryggeriet Coppersmith’s 2014. Visionen för de nya ägarna är att genom ett tydligt genomarbetat koncept och olika nära samarbeten skapa ett levande Rocklunda.

– Västerås är en liten storstad där olika aktörer bör samarbeta. Tillsammans kan vi erbjuda de bästa förutsättningar till ett lyckat event, oavsett om det handlar om en mässa, idrottsevenemang, festival eller konsert, säger Petri Karhukorpi. Vi kommer att jobba nära med västmanländska matproducenter och vi hoppas på ett lika bra samarbete med kollegor i branschen. Är vi lokalsmarta blir vi alla vinnare.

Restaurangen i ABB Arena Nord kommer fortsatt att gå under namnet Rocklunda Restaurang & Bistro.

Kontaktuppgifter

Vicki Skure-Eriksson, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande

070-320 41 61, viktoria.skure.eriksson@vasteras.se

Petri Karhukorpi

070-433 80 90

Ämnen

Taggar

Regioner