Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny mobillösning för parkering igång i Västerås

Nu är Västerås stads nya betalmetod för parkering i drift. Den innebär bland annat att den som parkerar betalar för exakt den tid han eller hon parkerar.

Västerås stad har cirka 2 000 kommunala parkeringsplatser. Förra året handlades ett nytt mobilt betalningssystem upp från EasyPark. I och med detta blev Västerås först i landet med att erbjuda en helhetslösning med betalningsalternativ som app, sms, talsvar och hemsida förutom de redan befintliga biljettautomaterna. Det går också att betala boendeparkering via appen. Dessutom läggs ingen extra avgift på utöver parkeringsavgiften.

Vid registreringen står det att kunden godkänner 15 procents påslag på parkeringen, men det gäller inte för privatpersoner som parkerar på Västerås stads gatumark.

Så här fungerar EasyParks app i Västerås:
För att börja använda EasyPark laddas appen ner och kunden fyller i sin adress och väljer betalmetod (kort eller faktura). I samband med registreringen skickar EasyPark en dekal att sätta på vindrutan, men det går att börja använda EasyPark direkt utan dekal på Västerås gatumark.

I appen fyller kunden sedan i områdeskod alternativt låter appen sköta positioneringen och startar parkeringen. Därefter kan parkeringstiden kortas eller förlängas om ärendet tar kortare eller längre tid än planerat.

Genom att använda gps-positionering lämnas förslag på parkeringsområden i närheten.

Frågor om appen och betalning besvaras av Easypark.
Frågor om parkeringar besvaras av Västerås stad.

För mer information:
Anneli Asplin, trafikplanerare Västerås stad: 021-39 24 57.
Anders Bäck, VD EasyPark Sverige: 0733-254 036, anders.back@easypark.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås