Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny förskola öppnar i den nya stadsdelen Södra Källtorp

Idag den 14:e oktober öppnas dörrarna till en ny kommunal förskola på Södra Källtorp. Erica Carlsson, som sedan tidigare även är rektor för Norra Vallby och Erikslunds förskola, är rektor för den nya förskolan. Nu ser hon, biträdande rektor Jasmina och personalen verkligen fram emot att ta emot barnen.

- Det känns otroligt roligt att få öppna vår nya fina förskola idag. Vi fick nycklarna förra måndagen och har sedan dess jobbat med att fylla alla fantastiska miljöer med spännande material och inspirerande mötesplatser för våra barn, säger Erica Carlsson, rektor för Södra Källtorps förskola.

  Södra Källtorps förskola är en del av Västerås stads skolverksamheter. Förskolan ligger i den nya stadsdelen Södra Källtorp med skog och grönområden på gångavstånd. Den består av fyra ljusa avdelningar med stort fokus på språk och rörelse. Utemiljön och den helt nybyggda gården bjuder in till lek, kreativitet, fantasi och rika möjligheter att undersöka och utforska.

  - Vi tänker att förskolan är en plats för livet! Ett sammanhang där vi alla tillsammans skapar en meningsfull nutid för en hoppfull och hållbar framtid, säger Jasmina, biträdande rektor.

  - Det känns fantastiskt att kunna erbjuda denna otroliga mötesplats för lärande och utveckling för barnen i Västerås, fortsätter Erica.

   Mer information om Södra Källtorps förskola finns på förskolans webbplats Södra Källtorps förskola - Västerås stad (vasteras.se)


   Kontakt:

   Erica Carlsson, rektor Södra Källtorps förskola, Erikslunds förskola och Norra Vallbys förskola

   E-post: erica.carlsson@vasteras.se

   Telefon: 021-39 41 62

   Ämnen

   Regioner

   Västerås stad
   Stadshuset, Fiskartorgsentrén
   721 87 Västerås