Följ Västerås stad

Ny direktör för individ- och familjeförvaltningen

Pressmeddelande   •   Sep 30, 2020 15:19 CEST

Christina Klang

Christina Klang blir ny direktör för Västerås stads individ- och familjeförvaltning. 

-För mig som ordförande var det viktigt att vi från politiken och medarbetarna var överens och det är vi så det känns bra. Vi är nöjda och glada med rekryteringen och vi är övertygade att vi kommer att kunna samarbeta på ett bra sätt, Säger Ann-Louise Molin Östling (S), ordförande i individ- och familjenämnden.

 -Christina Klang står för den sortens moderna ledarskap som Individ- och familjeförvaltningen behöver. Jag är övertygad om att Christina kommer att leda och driva på Individ- och familjeförvaltningens samhällsviktiga arbete med fokus på att säkerställa det kommunala uppdraget på ett klokt sätt. Christina har dessutom stor erfarenhet av Västerås stad som organisation sedan sina tidigare tjänster i staden, säger Helene Öhrling, stadsdirektör Västerås stad.

Christina Klang börjar som direktör för Västerås stads individ- och familjeförvaltning 2 november. Christina bor i Västerås och har arbetat inom Västerås stad i flera omgångar under sitt yrkesliv, bland annat som utvecklingschef inom proAros. Hon kommer närmast från en tjänst som stadsdelsdirektör för Östermalms stadsdelsförvaltning i Stockholm.

-Det viktigaste är att kunna leverera det som ska levereras till medborgarna på ett så smart och effektivt sätt som möjligt, som blir hållbart över tid. Hållbarheten gäller självklart såväl kvalitet i våra tjänster som ekonomi och våra medarbetare, säger Christina Klang.

Kontakt:

Ann-Louise Molin Östling (S) ordförande individ- och familjenämnden 021-39 13 93

Helene Öhrling, stadsdirektör 021-39 86 00