Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Carlforsskas ekonomi- och handelsskola

Carlforsska gymnasiet har många års erfarenhet av att erbjuda förstklassiga ekonomi- och handelsutbildningar. Hösten 2011 startades Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola som nu tar nästa steg i sin utveckling av Västerås bästa ekonomi- och handelsskola. ”Jag känner stor glädje och stimulans att få möjlighet att utveckla vår verksamhet till än högre höjder”, säger rektor Henrik Pettersson.

I höst startar eleverna på Ekonomi- och Handelsskolan i nya moderna lokaler i ett perfekt läge på Mälardalens Högskola, ett stenkast från centrala Västerås där många av skolans samarbetspartners bland företag och butiker finns. Flytten innebär också en expansion av Carlforsska och en närmare koppling mellan Carlforsskas utbildningar och högskolan.

– I de nya lokalerna finns en perfekt mix av föreläsningssalar, grupprum och arbetsytor, skräddarsydda för Ekonomi- och Handelsskolans verksamhet, säger Henrik Pettersson.

Under sommaren kommer lokalerna att byggas om för att passa Ekonomi- och Handelsskolan ännu bättre, till exempel kommer lärarnas arbetsplatser att finnas centralt i skolan, mitt bland eleverna.

– I våra nya lokaler kommer vi att kunna utveckla vår moderna, ämnesöverskridande pedagogik ytterligare och arbeta närmare näringsliv och högskola i skarpa projekt. Det här kommer att ge våra elever alla förutsättningar att utveckla både kunskaper och kompetenser som entreprenörskap, kreativitet och nyfikenhet. Flytten gör att vi på ett ännu bättre sätt kan hjälpa eleverna att nå sina drömmars mål, säger Henrik Pettersson.

– Flytten av Ekonomi- och handelsskolan är en del av gymnasieskolans omställning mot en modern gymnasieorganisation, säger Leif Larsson, verksamhetschef för gymnasie- och vuxenutbildning.

Totalt berör flytten omkring 250 elever från årskurs 1-3 på Carlforsskas ekonomi- och handelsutbildningar. Självklart kommer eleverna dock att ha fortsatt nära kontakt med andra elever och lärare på Carlforsska, till exempel genom att vissa kurser inom till exempel språk, idrott och individuella val läses där. 


För mer information kontakta:
Henrik Pettersson, henrik.pettersson@vasteras.se, 021-39 07 04
Leif Larsson, leif.larsson@vasteras.se , 021-39 81 01

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås