Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu öppnas mötesplats för EU-migranter

Västerås stad startar i samverkan med Västerås stadsmission en mötesplats för utsatta EU-medborgare.

På mötesplatsen får EU-migranter möjlighet att sköta hygien och tvätt. Det finns även enklare förtäring samt hygienartiklar, varma kläder med mera genom stöd från bidragsgivare. Mötesplatsen som ligger i gästhamnslokalen kommer att vara öppen två timmar per dag varje vardag under perioden 2016-01-18 – 2016-03-31.

Västerås stad står för lokalhyran och erbjuder via Mottagning individ och familj information, råd och vägledning till EU-migranter utifrån lagstiftning och kommuners ansvar för de personer som vistas i kommunen.

-Vi är glada att vi tillsammans med Västerås stadsmission lyckats hitta denna lösning under den kalla delen av året, för de utsatta EU medborgare som befinner sig i staden, säger Ann-Louise Molin som är Individ och familjenämndens ordförande.

Västerås stadsmission kommer i samarbete med kyrkor och organisationer att rekrytera, samordna och organisera frivilliga hjälparbetare/volontärer till verksamheten.

Öppnandet av en mötesplats för EU-migranter är resultatet av en överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) mellan Västerås stad och Västerås stadsmission.

För mer information

Ann-Louise Molin Östling, ordförande individ och familjenämnen.
021-39 13 93

Ronald Henriksson, biträdande direktör på Västerås stadsmission
021-40 44 49

Patrik Kalander, Strateg på Sociala nämndernas förvaltning, Västerås stad
021-39 45 85

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås