Gå direkt till innehåll
Foto: Levina Lundberg
Foto: Levina Lundberg

Pressmeddelande -

Nu kan du ladda din elbil vid Vallby Friluftsmuseum

Lagom till midsommar inviger Vallby friluftsmuseum fyra nya laddplatser för elbilar. Laddplatserna är en del av Västerås stads arbete med klimatförbättrande åtgärder. 

- Vi arbetar för ett hållbart samhälle och är därför mycket glada över att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att ladda bilen medan man besöker museet, säger museichef Katarina Frost.

Sedan 2009 klimatkompenserar Västerås stad alla tjänsteresor med flyg och de medel som avsätts används till olika klimatförbättrande projekt. Laddplatserna vid friluftsmuseet är ett sådant projekt.

I samarbete med Mälarenergi och Laddregion Mälardalen

Satsningen har gjorts i samarbete med Mälarenergi som nu skapar Laddregion Mälardalen, en infrastruktur för laddplatser som möjliggör användandet av elbilar i Mälardalsregionen.

Ett utökat nät för laddning av elbilar kommer att bidra till att ytterligare sänka utsläppen av koldioxid och att stärka regionens attraktionskraft. Det är oerhört viktigt för miljön och för framtiden, säger Nicklas Hällman som är projektledare för satsningen på Mälarenergi Elnät.

För mer information kontakta

Museichef Katarina Frost, Museichef Vallby Friluftsmuseum
Telefon: 076 - 569 19 37

Nicklas Hällman, projektledare Mälarenergi elnät
Telefon: 072 - 145 73 28

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås