Gå direkt till innehåll
Det nya splashområdet för barn på utebadet vid Lögarängsbadet.
Det nya splashområdet för barn på utebadet vid Lögarängsbadet.

Pressmeddelande -

Nu inviger vi utebadet på Lögarängen

Lördag den 19 juni klockan 11 inviger vi utomhusbadet på Lögarängen. Med anledning av den pågående pandemin blir det en liten ceremoni där media inbjuds att närvara.

- Ett nytt utomhusbad för Lögarängen var bland de första besluten som nämnden för idrott, fritid och förebyggande fattade den här mandatperioden. Ett bad som skulle bli fullt ut tillgängligt för alla västeråsare i alla åldrar och där vi nyttjade delar av det gamla utebadet för att bygga upp det nya. Förra sommaren fick olika grupper möjlighet att testbada vid ett antal tillfällen och badet är precis så bra och tillgängligt som vi hade hoppats. Därför känns det fantastiskt kul att vi nu även officiellt kan inviga utebadet för alla västeråsare! säger Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Utebadet blev klart sommaren 2020, men på grund av coronapandemin var det då inte möjligt att öppna för allmänheten. Sommaren 2021 ser läget bättre ut och utebadet har varit öppet på helgerna sedan den 15 maj. I samband med att badet håller öppet även på vardagar passar vi på att inviga badet lördagen den 19 juni.

- Det är verkligen kul att det nu är dags att få inviga utomhusbadet i Lögarängen. Det hör liksom Lögarängen till att ha ett utomhusbad och vi har saknat det. Men nu är det dags och Västerås stad har verkligen gjort ett enastående jobb och fått till ett fantastiskt fint utomhusbad där alla kan få en härlig badupplevelse säger Claes Mittjas, VD på Medley, som driftar Lögarängsbadet, både ute och inne.


Fakta om utebadet

  • En stor bassäng, 40x25 meter, för alla åldrar.
  • En mindre bassäng och splashområde för barn.
  • Två vattenrutschbanor.
  • Platser att vila på, både i sol och skugga.


Preliminära tider, invigningen den 19 juni

10.30: Grindarna öppnas för media.

11.00-11.30: Invigning.

Medverkande:

Vicki Skure-Eriksson (C) ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande och Lenny Hallgren, förvaltningschef kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Medley representeras av Per von Krusenstierna, Regionchef Stockholm och Västerås samt Camilla Eriksson, Affärsutvecklingschef & HR-chef

Efter invigningen öppnas badet för allmänheten.


Anmälan och eventuella frågor:

Stefan Tielinen

Idrottsstrateg Kiff Västerås stad

stefan.tielinen@vasteras.se

021-39 74 29 076-5690509

Visa omtanke

Tänk på att hålla avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås