Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nu inviger vi den nya fritidsbåtshamnen i Gäddeholm

Tisdagen den 20 oktober klockan 10 inviger vi den nya fritidsbåtshamnen i Gäddeholm. Med anledning av den pågående pandemin blir det en liten ceremoni utomhus där media inbjuds att närvara.

- 2020 är ett märkligt år där pandemin påverkar oss på olika sätt, ofta negativt. Däremot ser vi att intresset för naturen och båtlivet på hemmaplan ökar kraftigt och då känns det extra kul att kunna inviga drygt 100 nya båtplatser i fritidsbåtshamnen i Gäddeholm, säger Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Sedan länge har det funnits en mindre fritidsbåtshamn i Gäddeholm. När området började exploateras byggdes ett nytt friluftsbad och även en ny fritidsbåtshamn, som invigdes 2014. Efterfrågan på båtplatser har på senare år blivit allt större och nu är fritidsbåtshamnen utbyggd med 111 båtplatser, varav 80 har tillgång till el. Den nya utbyggnaden gör det också möjligt att utöka med upp till 50 båtplatser vid behov.

Vid invigningen medverkar bland andra Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande och Lenny Hallgren, direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Visa omtanke

Tänk på att hålla avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.

För mer information:

Vicki Skure-Eriksson, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande

viktoria.skure.eriksson@vasteras.se

070-320 41 61

Mattias Dahlberg, projektledare, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen

mattias.dahlberg@vasteras.se

021-397932

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås