Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu får Råby ett tjej- och kvinnocafé

Vallby har det på Paletten och Pettersberg har det på Ansgarskyrkan – ett café enbart för kvinnor. Nu sprider sig fenomenet till Råby, där man även vill nå lite yngre kvinnor. Här är namnet Tjej- och kvinnocafé. Alla kvinnor från 13 år och uppåt är varmt välkomna och det är premiär den 16 september klockan 18.00–20.00.

Idén är att träffas omkring en gång i månaden för trevlig samvaro. Man tar ledigt från män och barn, pratar fritt om stort och smått och delar erfarenheter. Varje kväll har ett särskilt tema, under premiärkvällen på Råby Centrum är det dans. Tupac Katari bjuder på boliviansk dans, Studieförbundet Vuxenskolan på brasiliansk, Guidance Unlimited på hiphop – och alla är välkomna att prova på de olika dansstilarna. Det kan bli ännu fler sorters dans, för besökarna får gärna ta med sig egen musik och bjuda på sina egna danser.

Kvällen börjar med att man umgås en stund på Råby Familjecentrum som bjuder på
fika, sen blir det dans i en lite större lokal i Råby Centrum.

Runt 25 kvinnor med olika bakgrund, ålder och kulturella rötter har deltagit i planeringen. Kommande datum är den 28 oktober, då man får besök av två barnmorskor samt den 25 november, då temat är språk i anslutning till litteraturfestivalen LitteraLajk.

Alla Västerås kvinnocaféer i höst äger rum på tisdagar klockan 18.00–20.00 och man turas om på olika datum. Så nu kan man gå på kvinnocafé i någon av de västra stadsdelarna snart sagt varje vecka och göra tisdagen till en riktig festdag!

Här är datum för alla höstens kvinnocaféer i Västerås:
KVINNOCAFÉ PETTERSBERG
30 sep, 4 nov, 9 dec
Plats: Ansgarskyrkan. Tid: 18.00–20.00. Ta med lite eget fika och kom och umgås! Olika temagäster, prat och musik. Gratis kaffe. För kvinnor och tjejer från 13 år och uppåt (inga barn).

KVINNOCAFÉ VALLBY
7 okt, 11 nov, 2 dec
Lokal: Paletten. Tid: 18.00–20.00. Gratis fika. Kom och umgås! Prat, dans och musik. För kvinnor och tjejer från 13 år och uppåt (inga barn).

TJEJ- OCH KVINNOCAFÉ RÅBY
16 sep, 28 okt, 25 nov
Lokal: Råby Centrum. Tid: 18.00–20.00. Gratis fika första gången, därefter tar deltagarna (de som vill) med sig fika så gör vi en liten fikabuffé.

För mer information

Eva Cvetkovic, Råby Familjecentrum, evoun.cvetkovic@vasteras.se, 021-39 84 09
Kerstin Klingmann, Knytpunkten, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås