Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu bygger vi Lövuddens fritidsbåtshamn

Nu börjar vi bygga en fritidsbåtshamn vid Lövudden. Det blir den första kommunala fritidsbåtshamnen på västra sidan av Mälaren, med plats för cirka 80 fritidsbåtar.

- Det känns fantastiskt bra att vi äntligen kan sätta igång arbetet på Lövudden för att göra Mälaren mer tillgänglig för alla. Intresset för båtlivet ökar och därför är fler båtplatser ett välkommet tillskott, samtidigt som vi förbättrar tillgängligheten på badplatsen och för sommarkolloverksamheten, säger Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Om vintern är gynnsam beräknas fritidsbåtshamnen vara klar i maj 2022. Peab är upphandlad entreprenör.

Som ett i led i att göra Mälaren renare är ett krav för att få hyra plats i Lövuddens fritidsbåtshamn att visa upp intyg eller bevis på giftfri båtbotten. För att minska miljöpåverkan i Mälaren driver Västerås stad en båtbottentvätt och erbjuder även en tjänst för mätning av gifter i båtbottenfärgerna.

Båtplatserna kommer att läggas in i det befintliga båtbokningssystemet när hamnen börjar bli klar. När det blir aktuellt publiceras en nyhet på Västerås stads webbplats. Prenumerera på nyheter från Båtliv och hamnar för att få löpande information. Vill du veta mer om båtbottentvätten, mätningstjänsten och båtbokningssystemet – gå in på vasteras.se.

Med anledning av byggstarten bjuds media in till en pressträff på Lövudden onsdagen den 10 november klockan 10.00-10.45.

Kontaktpersoner
Tomas Gahm, projektledare, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
tomas.gahm@vasteras.se, 021-39 11 90

Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande
viktoria.skure.eriksson@vasteras.se, 070-320 41 61

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås