Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu är Västerås nya idrottschef rekryterad

Stefan Brandberg har fått tjänsten som ny idrottschef på Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen i Västerås.

Västerås stads nuvarande idrottschef Lars Ljung går i pension till sommaren. Rekryteringen av hans efterträdare har pågått under våren och processen har innefattat många kvalificerade sökande från hela landet som visat stort intresse för tjänsten. Förvaltningen har beslutat att rekrytera Stefan Brandberg, som tillträder rollen som idrottschef den 1 september. 

– Det känns mycket bra att ha rekryterat Stefan Brandberg till den här tjänsten. Stefan har en gedigen erfarenhet från idrottsrörelsen och god förankring och kunskap inom regionen. Han kommer att kunna leda verksamhet och förändringsarbete för västeråsidrottens bästa, säger Anders Lerner, direktör, Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Stefan arbetar idag som idrottsstrateg på förvaltningen. Han har en bred bakgrund inom idrottsrörelsen och har arbetat bland annat som VD för Bellevue i Västerås, som idrotts- och fritidschef i Enköpings kommun och som styrelsemedlem i Svenska fotbollförbundet. Han har varit verksam sedan 70-talet i både lokala föreningar och i förbundsverksamhet.

För mer information
Anders Lerner, förvaltningsdirektör, 021-39 13 11, anders.lerner@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås