Gå direkt till innehåll
Nu är det klart: SM-finalerna i bandy till Västerås

Pressmeddelande -

Nu är det klart: SM-finalerna i bandy till Västerås

Den 15–16 mars 2024 kommer Västerås fyllas av besökare från hela vårt avlånga land. Det står nu klart att bandyfinalerna kommer att avgöras i Västerås ABB Arena Syd. Det blir en folkfest som samlar bandyintresserade från hela landet.

- Vi är så glada att Svenska Bandyförbundet väljer Västerås för finalerna i bandy. Att få skapa bandyglädje och visa upp sporten på bred front och på så vis skapa en riktig bandyfest i Västerås blir fantastiskt. Vi välkomnar alla bandyåskådare till Västerås, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad.

Svenska Bandyförbundet har meddelat att Västerås blir värdstad för finalhelgen där svenska mästarna i bandy ska koras. Nytt för i år är att ungdomsfinalerna spelas under samma helg och på samma plats för att ge ungdomarna samma förutsättningar som seniorerna.

- Västerås är en historisk bandystad och det kommer märkas i hela arrangemanget. Vi vill bidra till en folkfest som andas tradition, glädje och gemenskap. Tillsammans med föreningslivet, Citysamverkan, näringslivet och västeråsarna ser vi även fram emot att göra hela city till en SM-fest, säger Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

- Att bandyfinalerna kommer till Västerås är fantastiskt roligt! Både på grund av den bandytradition som finns här och också för att evenemang är viktiga för att Västerås ska upplevas som en levande och attraktiv stad. Nu ser vi fram emot att förädla den folkfest Uppsala byggt upp och bjuda på en ny spännande idrottsupplevelse i Västerås, säger Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås, Västerås stad.

Västerås arrangerade SM i bandy 1990 på Rocklunda IP men sedan 1991 har Studenternas i Uppsala i varit den huvudsakliga spelplatsen för SM-finalerna. Nu har västeråsarna återigen chansen att se SM-finalerna på hemmaplan.

Kontaktpersoner:

Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad
021-39 46 42
maria.engelfeldt@vasteras.se

Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande
070-320 41 61
viktoria.skure.eriksson@vasteras.se

Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås
076-569 03 77
sofie.lidholm@vasteras.se

Lenny Hallgren, direktör kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad
021-391515
lenny.hallgren@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås