Följ Västerås stad

Nästa vecka får Råby en egen radiostation

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2014 10:41 CEST

Under fem dagar, den 13–17 oktober, flyttar närradion i Västerås ut sin verksamhet till Råby och nya kultur- och fritidscentret Knytpunkten. Då bygger man upp en radiostudio, flyttar ut sitt kontor och har fem anställda på plats – allt för att göra radio tillsammans med invånarna i de västra stadsdelarna.

På dagarna är barngrupper från förskolor, fritidshem och fritidsklubbar inbjudna att komma på en workshop i radioproduktion. På onsdag kväll, den 15 oktober kl 18.30–20.00 kommer turen till ungdomar 16–25 år i samband med en prova-på-kultur-kväll. Även föreningar har möjlighet att boka in
sig för en egen workshop. Radiostudion finns i anslutning till Knytpunktens café som är öppet varje dag kl 10–15 och alla nyfikna är välkomna att titta in för att se hur det går till att göra radio. Den som vill delta i en workshop kan boka tid på 021-39 14 65. Alla från 4 år och uppåt är välkomna att vara
med.

De fem medarbetarna från Folkrörelsernas Mediaförening i Västerås finns till vardags på Culturen, där närradion i Västerås har studio och kontor. De representerar tillsammans en imponerande kunskap.

Hans Ohlsson leder närradion som programansvarig. Lennart Zetterberg, radiotekniker från Sveriges Radio har skrivit böcker i ljudutbildningssyfte – en klippa när det gäller ljud. Jenny Granlund är informatör på Kopparlundsgymnasiet, vars elever brukar sända i kanalen. Johan Ahl är programledare för Jukebox på Vår Radio 93,7 MHz. Flora Jammeh slutligen har erfarenhet från den statliga radion i Gambia, där hon arbetat med nyhetsuppläsning i ett flertal år.

Programmen som görs tillsammans med invånarna i Råby med omnejd sänds i Vår Radio 93,7 MHz. En del inslag spelas in för sändning, medan bland annat onsdagens prova-på-kultur-kväll sänds direkt. Projektet är ett led i Knytpunktens arbete med kultur i de västra stadsdelarna.

För mer information
Hans Ohlsson, Folkrörelsernas Mediaförening i Västerås (FMiV), 021-470 75 37
eller 0721-75 01 97, hans.ohlssin@fmiv.nu
Kerstin Klingmann, Västerås stad, Knytpunkten, 021-39 14 65, kerstin.klingmann@vasteras.se

 

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad