Följ Västerås stad

​Nämnden för idrott och friluftsliv vill starta Fritidsbanken i Västerås

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2016 14:34 CEST

Idag har nämnden för idrott och friluftsliv beslutat att ge kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheterna att starta Fritidsbanken i Västerås. 

Som ett bibliotek fast med sport- och fritidsutrustning

Fritidsbanken är ett väletablerat och beprövat koncept som bland annat vunnit Svenska Barnidrottspriset 2015. Det är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsutrustning som man kan låna; till exempel skidor, skridskor, inlines, snowboards och mycket mer. Man kan låna kortare eller längre tid, beroende på vad man lånar. Alla kan låna och allt är gratis.

Arbetet sker i samverkan med förvaltningar, föreningar och förbund

Förvaltningen kommer nu att arbeta vidare med förslaget tillsammans med andra berörda förvaltningar, idrottsföreningar och Västmanlands Idrottsförbund. Förvaltningen kommer även att betala startkostnaden på 5000 kronor för att ska få tillgång till allt material om konceptet Fritidsbanken.

Fungerar framgångsrikt i flera andra kommuner

Fritidsbanken finns i Värmlands alla kommuner och i flertal kommuner i Örebro län. Även Örebro kommun utreder nu möjligheten att starta Fritidsbanken och flera kommuner i Västmanlands län undersöker möjligheterna att starta Fritidsbanken.

För mer information, vänligen kontakta

Marlene Kaas, idrottsstrateg
021-39 19 81
marlene.kaas@vasteras.se

Hans Stergel, ordförande nämnden för idrott och friluftsliv
076-2007920
hans.stergel@vasteras.se 

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås