Följ Västerås stad

Möt Västerås okrönta deckardrottning

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2014 10:37 CEST

Marianne Cedervall är en av Västerås populäraste författare. Hennes böcker har beskrivits som snälla feel good-deckare som kombinerar spänning och humor. Serien om Mirjam och Hervor har hunnit till fjärde delen med romanen Stormsvala som kom ut i fjol. Onsdagen den 8 oktober klockan 14.00 kan du träffa henne i Råby centrum.

Det är fri entré med möjlighet att köpa fika för 30 kronor.

Marianne Cedervall är född på Gotland men sedan länge bosatt i Västerås. Den första delen av hennes svit om Mirjam och Hervor, Svinhugg, kom ut 2009 och utspelar sig på Gotland. Den följdes av Svartvinter 2010 med handlingen förlagd till Vittangi i Tornedalen. I den tredje romanen Spinnsidan är de båda väninnorna tillbaka på Gotland. I den senaste boken, Stormsvala, reser de till New York.

Arrangör: Detta är ett samarbete mellan Råbykooperativet, Råby mötesplats och Västerås stad inom ramen för Kultur i stadsdelarna. 

Pressbilder finns för nedladdning under Relaterat/Bilder & Videor nedan.

Mer information
Kerstin Klingmann, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65
Anna Lindholm, anna.lindholm@vasteras.se, 021-39 87 71


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad