Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Möt Lady Day, Allan Edwall och Evert Taube i stadsdelarna

Kultur i stadsdelarna presenterar tre kulturprogram i olika stadsdelar den närmaste veckan. Programmen ges i Råby, Vallby och Tillberga och speglar alla framstående, men numera bortgångna artister.

Lady Day
Först ut är Lady Day – en föreställning om Billie Holiday med Petra Kvist sång, Ann Blom piano och Patrik Boman kontrabas.

Billie Holiday, född 1915 var älskad av sin publik och de musiker hon spelade med för sitt starka uttryck, sin tajming och sin utstrålning. Hennes liv var präglat av rasism, missbruk, destruktiva relationer och fängelsevistelser. Trots det så lyckades hon hålla sin musik levande.

Lady Day berättar om hennes liv varvat med sånger ur den fantastiska musikskatt som hon lämnade efter sig. Denna föreställning i gränslandet mellan teater och jazzkonsert med Petra Kvist i huvudrollen som Billie Holiday väjer inte för svärtan i Lady Days levnadsöde och lämnar ingen oberörd.
”… lysande musikaliskt porträtt av jazzikonen Billie Holiday/…/ explosivt smärtsamt”  skriver till exempel tidningen Barometern.

Föreställningen ges på Parkgårdens mötesplats i Tillberga (restaurangen) torsdag 3 april. Middag ingår i biljetten. Öl, vin och kaffe serveras. Kvällen börjar kl 17.00 och själva programmet cirka 18.00. Arrangör förutom Västerås stad, kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen och Västmanlandsmusiken är Parkgårdens mötesplats, Hubbo hembygdsförening, PRO Tillberga, Vallonens mötesplats och Rönnby mötesplats.

Allan – en passionerad färdknäpp
Lördag 5 april kl 14.00 kan man möta Rolf Lydahl och Torbjörn Grass på Råby Centrum (konferensen) i programmet Allan – en passionerad färdknäpp. Det som bjuds är en musikalisk minishow baserad på Allan Edwalls kluriga texter, där materialet får flyga fritt i Allans eget universum av komisk lätthet och vardagliga bråddjup.

Programmet har tidigare getts på Västerås konserthus samt i en rad andra stadsdelar, för en alltid lika entusiastisk publik. Arrangör för denna föreställning, förutom Västerås stad, kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen och Västmanlandsmusiken, är Råby allaktivitetshus och Råby mötesplats. Liksom Lady Day ingår programmet i Ett kulturliv för alla.

Tina Wilhelmsson
Tina Wilhelmsson är även hon en älskad lokal artist och singer/songwriter, som framför både egna visor och klassiska sådana av bland annat Evert Taube. Det sistnämnda gör hon på sitt alldeles egna vis, där till exempel visan om Cecilia Lind och Fred Åkare förvandlas till en visa om 17-årige Fred Lind som faller för det betydligt äldre Cecilia. 

Tina möter man på Paletten och Vallby musikcafé 10 april kl 18.00. Fri entré. Arrangörer förutom Västerås stad, kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen är Vallbyprojektet, Svenska kyrkan och Paletten.

För mer information och fler pressbilder:
Kerstin Klingmann, kerstin.klingmann@vasteras.se,  021-39 14 65

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås