Gå direkt till innehåll
Miljöveckan på Västerås stadsbibliotek inleds med en mässa lördag 30 april kl. 12-16.
Miljöveckan på Västerås stadsbibliotek inleds med en mässa lördag 30 april kl. 12-16.

Pressmeddelande -

Miljövecka på Västerås stadsbibliotek

Den globala medeltemperaturen stiger och koncentrationen av växthusgaser och koldioxid i atmosfären har stigit till nivåer som är högre än på mycket länge. Konsekvenserna av våra handlingar börjar märkas och det är dags att göra något om vi inte vill kasta bort vår planet. Miljöveckan handlar om vad som faktiskt görs, men också om vad alla kan bidra med för att få ett mer hållbart och klimatsmart samhälle.

Miljöveckan är ett initiativ av Desirée Storm, koordinator på Västerås stadsbibliotek. Under en vecka blir biblioteket en gemensam arena där västeråsarna kan få en samlad information om det miljöarbete som bedrivs i kommunen och samtidigt få inspiration och tips på hur man själv kan bidra till en hållbar framtid genom klimatsmarta val i vardagen. Detta är första gången mässan arrangeras och det kommer bli en årligen återkommande vecka på Västerås stadsbibliotek.

Miljöveckan inleds med en miljömässa lördag den 30 mars kl. 12.00–16.00. Kom och få inspiration, tips och råd om hur du kan göra klimatsmartare val i vardagen. Mässan riktar sig till alla som vill veta mer om miljöfrågor. Det finns miljöpyssel till barnen och café Bullar och böcker är öppet under hela mässan.

Medverkande på mässan är: Västerås stad, Vafab Miljö, Svealandstrafiken, Länsstyrelsen, Vesna Djokic´, Imse Vimse, Mälarenergi, Food2Change, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen, Carlforsskas gymnasium, Thorén Business School, Friluftsfrämjandet och WWF.

Miljöveckan fortsätter måndag den 1 april. Under veckan bjuder vi på en mängd föredrag om bland annat: miljöprojekt, energiåtervinning, matsvinn och hållbarhet.

Lördag den 6 april rundar vi av årets miljövecka med Sveriges största klädbytardag. Bra för både plånbok och miljö. Ta med 5 fina rena kläder. För varje plagg får du en biljett du kan byta mot andra kläder. Inlämning av kläder sker mellan 10 och 13. Klädbyten kan göras mellan 11 och 14.

Kom och besök Miljöveckan på Västerås stadsbibliotek. Allt är helt kostnadsfritt.

Läs mer på www.bibliotek.vasteras.se/web/arena/miljovecka

För ytterligare information kontakta Desirée Storm tel:021-39 46 20

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås