Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Miljö- och hälsovecka i Bäckbyhuset

Den här veckan är det miljö- och hälsovecka i Bäckbyhuset. Alla verksamheter satsar på en härlig vecka med hälsosam mat, rörelse och en trivsam miljö.

Under måndag och tisdag utbildas alla elever och vuxna i sopsortering av Mimers Åge Ringstad – ”Gröna Gubben”.

Vi satsar även på den yttre miljön genom att fördela städområden för att städa utomhus, runt huset och den egna dörren. Alla verksamheter på området är inbjudna till denna aktivitet. Under torsdagen kommer Åge att stå på torget och samla ihop allt skräp och dela ut diplom till alla deltagare.

Tisdag 21 april besöker Riksorganisationen REACTA, för ungas hälsa, Bäckbyhuset för att hålla föreläsningar om sömn. Eleverna får även prova på mindfulness. De yngre eleverna får delta i skrattkurser. Bäckbyskolans musikalprofil, år 7, har premiär på sin musikal.

På tisdag gästas också Bäckbyhuset av Zinat Pirzadeh, ståuppkomiker som driver med våra fördomar och kulturkrockar. Föreställningen är slutsåld.

Onsdag 22 april anordnar huset en gemensam hälsopromenad. Alla får delta utifrån sina förutsättningar. Västerås folkhögskola bjuder deltagarna på korv.

För mer information:
Helen Sangemark, samordnare Bäckbyhuset, Västerås stad, 021-39 88 05, helen.sangemark@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås