Följ Västerås stad

Mer blomsterprakt för 150 000 i centrum

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2013 10:08 CEST

Nu ska det bli grönare och skönare i centrum. Vi har lyssnat på att västeråsarna tycker det är kalt i Västerås centrum och nu gör vi något åt det. Målet är att skapa en stadskärna där vi alla har större chans att trivas, träffas och njuta av livet. Det ska bli mera Mälaren, grönt och skönt.

Tillsammans med Västmanlands fastighetsskötsel och Västerås Citysamverkan planterar vi ut mängder av blommor och andra växter för att göra Västerås ännu grönare och skönare.

Västerås stad planterar ut blommor för 150 000 kronor extra i centrum. Dessutom bidrar Västmanlands fastighetsskötsel med ytterligare fem blomsterunor. Blomstersatsningen är projekt 33 i arbetet för Sveriges bästa city.

Bland det vi ställer ut i centrum är en japansk lönn med gyllenröd färg som ska placeras på Sigmatorget. För att centrum ska bli ännu trevligare planeras det dessutom för att uteserveringarna ska bli fler till nästa år.

Välkommen till
Sigmatorget den 2 juli kl 13.00 för att se när lönnen kommer på plats.

Ni får också tillfälle att träffa Anna Tiberg och Britten Lööv från Västerås stad, samt en representant för Västmanlands fastighetsskötsel.

För mer information:
Anna Tiberg, landskapsingenjör, tekniska nämndens stab, 021-39 26 12
Maria Fors, VD Västerås Citysamverkan, 0705-32 53 30

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad