Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Media hälsas välkomna till Västerås stads idrottsuppvaktning

På torsdag 25 februari med start klockan 18.25 hälsar vi media välkomna till Västerås stads idrottsuppvaktning tillsammans med Västerås Idrottsallians på Rocklunda Restaurang & Konferens.

Västerås stads idrottsuppvaktning är ett viktigt tillfälle för Västerås stad att uppvakta idrottare och lag som på seniornivå tagit SM-guld, NM- EM- VM- eller OS-medalj under 2023.

Kriterierna för vilka idrottare vi hyllar i detta sammanhang är att idrottaren ska tävla för en Västeråsförening eller ha Västerås som bostadsort. Syftet är att ge uppskattning för idrottarens insats och framföra stadens tack för att idrottaren är en viktig förebild för barn och ungdomar och en uppskattad ambassadör för Västerås.

Den Västerås­förening som idrottaren tillhör belönas med en prischeck som delas ut till föreningen.

Stipendieutdelning
I samband med idrottsuppvaktningen delar kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen ut stipendier till 2023 års eldsjäl, barn- och ungdomsledare, ung ledare samt elitidrottsstipendium för 2023. Även Stig Pennemos ledarstipendium 2023 kommer att delas ut, tillsammans med Västerås Idrottsallians. Idrottalliansen delar också ut stipendium för Årets unga ledare/domare, Årets ledare och Årets lag.

Jocke Camming spelar piano under kvällen.


Hålltider under kvällen (cirkatider):

18.25 Välkommen!

18.45 FÖRRÄTT

19.05 Svenska mästare, individuella medaljörer

19.20 Pianomusik

19.30 Svenska mästare, lagmedaljörer

19.45 VARMRÄTT

20.25 Internationella medaljörer

20.35 Prischeckar till Västeråsföreningar

20.45 EFTERRÄTT

21.05 Barn- och ungdomsledarstipendium, Eldsjälsstipendium, Ung ledare stipendium, Elitidrottsstipendium, Stig Pennemos idrottsledarstipendium, Årets unga ledare/domare, Årets ledare, Årets lag.

22.00 Avslutning


Meddela om ni planerar att komma till: Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, maria.engelfeldt@vasteras.se, 021-39 46 42

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås