Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Medborgarkontor invigs på Vallby

Den 25 maj inviger Västerås stad ett medborgarkontor i aktivitetshuset Paletten på Vallby. Kontoret ska vara en plats som erbjuder Vallbyborna vad de vill ha och behöver i kontakt med olika samhällsaktörer. Som från oss på Västerås stad till exempel. Vad det är exakt kommer Vallbyborna själva att få vara med och bestämma.

Invigningen

Media bjuds in att delta vid invigningen den 25 maj med start 17.00.

17.00 Alla hälsas välkomna och det blir tal från;
Patrik Johansson, enhetschef Västerås stad
Paola Lind, avdelningschef Västerås stad
Irma Music, trygghetssamordnare Västerås stad
Sarah Norström, distrikts- och social hållbarhetschef Mimer

17.20 Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande nämnden för idrott, fritid och förebyggande håller tal

17:30 Bandklippning, skål och konfettiregn

17.40-19.00 Mingel med tårta och aktiviteter

Medborgarkontoret är en del av stadens trygghetsarbete

-Det känns riktigt kul att vi äntligen har ett medborgarkontor på plats på Vallby. Det förstärker den fina samverkan som redan finns inom Paletten och kommer underlätta vallbybornas möjligheter att få stöd och hjälp i vardagen, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för Idrott, Fritid och Förebyggande.

Medborgarkontoret är en del av den trygghetssatsning som staden gör i flera stadsdelar. Här ska boende på Vallby kunna träffa olika verksamheter från Västerås stad. Men även från Mimer, frivilliga organisationer, andra myndigheter och föreningar. Behoven kommer att styra vad Medborgarkontoret ska erbjuda.

- Min ambition och uppgift är att förenkla dialogen mellan Västerås stad och vallbyborna. Det är en viktig del i den trygghetssatsning som görs på Vallby. Det ska vara lätt och enkelt att prata med oss, säger Irma Music, trygghetssamordnare Västerås stad.

Från stadens sida kommer bland annat trygghetssamordnare och familjekoordinatorer vara en del av den fasta bemanningen. Kontoret kommer att vara öppet både under dag- och kvällstid, måndag - fredag.

Förutom ren administrativ service och tillgång till samhällsinformation kommer de boende att kunna få hjälp med rådgivning i olika frågor. Det kan vara frågor kring utskick från andra myndigheter, läxhjälp eller coachning i hur man skriver ett CV.

Mimer, som även är medfinansiärer till kontoret, kommer att vara på plats vid vissa tider.
-Paletten är idag en uppskattad mötesplats och med medborgarkontoret förstärks den träffpunkten ytterligare. Vi ser fram emot att träffa och få en djupare kontakt med fler vallbybor. Det gör att vi får en ännu starkare gemenskap med de som bor i området, och att vi gemensamt fortsätter skapa en positiv utvecklingen av Vallby och Paletten, säger Sarah Norström, distrikts- och social hållbarhetschef på Mimer.

Fakta
När: 25 maj 2023
Tid: klockan 17.00-19.00
Plats: Paletten, Allmogeplatsen 37, Vallby

Vid Vallby centrum hittar du det runda färgglada huset Paletten. Här finns förutom det nyöppnade Medborgarkontoret även Svenska kyrkan, fritidsgård, familjecent­rum, mödravård och barnavårdscentral. Utanför huset finns ett kafé som drivs av kyrkan, och som har blivit en viktig mötesplats på Vallby.

Kontaktpersoner
Västerås stad
Paola Lind, avdelningschef Medborgarkontoret, 021-39 84 04
Irma Music, trygghetssamordnare Vallby, 021 – 39 80 60
Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, 021 – 39 31 24

Mimer
Sarah Norström, distrikts- och social hållbarhetschef, 021-39 00 63
Samir Mohamed, stadsdelssamordnare, 021-39 70 18

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås