Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Maria Engelfeldt blir ny idrottschef i Västerås stad

Maria Engelfeldt blir Västerås stads nya verksamhetschef för idrott och friluftsliv. Hon har tidigare bland annat varit distriktsidrottschef vid Riksidrottsförbundet.

– Jag är så glad och stolt att få jobba med idrotts- och friluftslivsfrågor igen, att få vara med och bidra i arbetet med dessa viktiga frågor känns så bra. Det är så många dimensioner där idrotten gör skillnad, från de yngsta med härlig rörelseglädje, till de äldsta där vikten av rörelse är så viktig för den dagliga hälsan. Att få många att prova på och hitta till just ”sin” idrott är också själva grunden till att vi får en stark elit som också blir förebilder i samhället, så alla delar är beroende av varandra. Jag tar med mig den breda erfarenheten och kunskapen som jag har från mina tidigare tjänster inom Riksidrottsförbundet och SISU både regionalt och på nationell nivå.

Maria har en lång chefserfarenhet från Folkuniversitet, Riksidrottsförbundet/SISU, Adecco och Posten Sverige med mycket goda resultat.

– Vi är väldigt glada över att Maria har tagit det här viktiga uppdraget. Hon har en gedigen och bred erfarenhet inom idrotts- och friluftsfrågor och dessutom en väldigt bra chefs- och ledarerfarenhet som vi tror kommer att bidra mycket till vårt utvecklingsarbete, säger Lenny Hallgren, direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Maria börjar sin tjänst den 1 augusti.

Vid frågor, kontakta:
Maria Engelfeldt 070-228 98 17
Lenny Hallgren 021-39 15 15

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås