Gå direkt till innehåll
Om du vill provgå Mälarpromenaden behöver du bara bestämma riktning för promenaden och sen följa skyltarna. Kommer du från tågstationen har vi skyltat till promenaden därifrån.
Om du vill provgå Mälarpromenaden behöver du bara bestämma riktning för promenaden och sen följa skyltarna. Kommer du från tågstationen har vi skyltat till promenaden därifrån.

Pressmeddelande -

Mälarpromenaden – Västerås nya promenadstråk

Mälarpromenaden är Västerås nya skyltade promenadstråk som gör det lättare för dig att hitta till populära besöksmål längs Mälaren.

– Förhoppningsvis kan vi Västeråsare känna oss ännu mer stolta över vår fina stad när vi ser allt som Mälarpromenaden synliggör. Dessutom kan vi enklare tipsa och vägleda besökare, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare för stadsutvecklingsprojektet Mälarporten.

Västerås är en Mälarnära stad som de senaste åren har fått flera populära besöksmål som ligger längs vattnet. Samtidigt växer också det nya området Mälarporten fram och binder ihop city med Mälaren. Under tiden som det byggs i Mälarportsområdet så kommer Västerås stad att jobba med smidiga och säkra vägar för de som rör sig i området.

– Många har svårt att hitta från Västerås central, framförallt österut. När vi började fundera på hur vi kunde hjälpa både västeråsare och besökare här, så insåg vi att av de nu möjliga permanenta gång- och cykelvägarna är det både snabbast och trevligast längs Mälarstranden, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare för stadsutvecklingsprojektet Mälarporten.

Under sträckan hittar du översiktskartor på åtta olika ställen. Hela promenaden är 4 km lång.

Tydlig skyltning visar vägen för invånare och besökare

Genom tydlig skyltning och information om var du befinner dig blir det lättare för besökare att hitta mellan populära landmärken. Det finns också skyltning från Västerås Centralstation för att den som kommer med tåg eller buss lätt ska kunna hitta. Då kan den som vill promenera till olika destinationer längs Mälaren enkelt ta sig dit. På så sätt kan Västerås stad också uppmuntra till ett mer hållbart resande hela vägen fram till den slutliga destinationen.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Viktoria Brandel, kreativ projektledare i stadsutvecklingsprojektet Mälarporten
021-39 01 08, viktoria.brandel@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås