Gå direkt till innehåll
​Månadens klimatsmarta företag - SPP

Pressmeddelande -

​Månadens klimatsmarta företag - SPP

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete. Månadens klimatsmarta företag är SPP. Hållbarhetstänkandet genomsyrar verksamheten i både stort och smått, från vilket kaffe som köps in till stora investeringsbeslut. SPP arbetar med aktivt ägarskap som innebär att de genom dialog försöker inspirera företag att förbättra sina resultat inom miljö, samhällsansvar och bolagsstyrning.

– På det sättet kan vi aktivt påverka företaget att börja arbeta mer hållbart. Vi visar inte bara upp kalla handen och säger att vi inte är intresserade av att investera, säger Alexander Ehrborg, försäljningschef på SPP. 

SPP är en stor aktör som förvaltar ett kapital på 129 miljarder kronor i Sverige, tillsammans med Storebrand handlar det om 500 miljarder. 

– Det gör att vi kan ställa krav på företag och vara med och påverka utvecklingen, något som gynnar våra kunder.

Hösten 2014 lanserade SPP också en hållbarhetsmärkning. I fondutbudet har alla fonder en märkning som kallas ”hållbarhetsnivå” som visar hur hållbar SPP bedömer en fond. En viktig del av bedömningen är hur bra bolagen i fonden tar tillvara de möjligheter som en hållbar framtid innebär. Bland annat undersöks om bolagen har hållbara produkter och tjänster och om de använder råvaror och energi på ett effektivt sätt.

Läs mer om SPP här:

http://ccvasteras.se/klimatsmarta-foretag/spp/

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och klimatsmarta företag som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete. 
ccvasteras.se

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 021- 39 28 35
SPP, Alexander Ehrborg, 021-15 38 09

Ämnen

Taggar

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Relaterat material