Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

LovES – Carlforsskas Estetfestival på Västerås stadsbibliotek

 

Den 13–16 oktober har alla kultur-, konst- och mediaintresserade västeråsare möjlighet att besöka LovES – Carlforsskas Estetfestival i hörsalen på Västerås stadsbibliotek. De talangfulla eleverna på Estetiska programmet bjuder då på ett spännande program, där alla inriktningar deltar med olika inslag.

– För oss är det otroligt roligt att vi kan få visa upp ett smakprov av vad eleverna på det Estetiska programmet på Carlforsska gymnasiet gör under sin utbildning. Det blir alltifrån foto, film och bild till musik, dans och teater – det kommer finnas något där för alla. Att vi får göra detta på stadsbiblioteket, där många har möjlighet att besöka festivalen och möta oss, känns extra kul, säger Sara Söderberg Svennungsson, som är lärare på Estetiska programmet.

Festivalprogram

Måndag 13 oktober
18.00 Invigning och vernissage.
18.30 Föreställning med musik-, dans-, teater- och filminriktningarna på programmet.

Tisdag 14 oktober–torsdag 16 oktober
Estetiska programmet finns på plats på Stadsbiblioteket från kl. 12.15 till stängningsdags.
12.15 Lunchföreställning
15.00–17.00 Besökarna får ta del av ett blandat program med filmvisning, foto- och bildutställning, fotostudio, möjlighet att prova-på att teckna samt överraskningar från dans- och teaterinriktningarna. 18.30 Föreställning med musik-, dans-, teater- och filminriktningarna på programmet.

Under onsdagen och torsdagen kommer musikinriktningen även att spela på bibliotekets musikavdelning. Programmet sträcker sig från jazz till visor och klassisk musik.

– Lika många böcker som finns på biblioteket, lika mycket kärlek kommer vi att skapa – det är målet med festivalen för våra elever, säger Sara Söderberg Svennungsson.

Pressbild och affisch finns att ladda ned längre ned i pressmeddelandet.

För mer information
Kontakta gärna Sara Söderberg Svennungsson, sara.svennungsson@skola.vasteras.se, 073-657 63 66.

Du kan även besöka Estetiska programmets Facebooksida: www.facebook.com/Carlforsskaes

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås