Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lokal satsning på rådgivning om laddstolpar

Nu startar energi- och klimatrådgivningen i Västerås en satsning för att fler ska kunna ladda sitt fordon hemma eller på jobbet. Under namnet Hela Sverige laddar ska energi- och klimatrådgivningen öka kunskapen om laddstolpar och laddinfrastruktur hos bostadsrättsföreningar, mindre företag och privatpersoner.

-Vi ska hjälpa bostadsrättsföreningar, småföretagare och privatpersoner ta steget och informera om de möjligheter som finns för bidrag till installation, som ladda-hemmastödet och grönt avdrag, säger Per Eriksson, energi- och klimatrådgivare i Västerås.

Laddning av elfordon sker till över 90 procent hemma eller på arbetsplatsen. Det gör att de som inte själv kan ordna med laddning behöver få med sig sin bostadsrättförening eller fastighetsägare för att ordna laddplats. Det kan även finnas behov av arbetsplatsladdning för den som bilpendlar. Samtidigt saknar många erfarenhet av hur laddning och laddstolpar fungerar.

-Tillgång till laddstolpar blir en allt vanligare fråga. Samtidigt är det väldigt få som har erfarenhet av att installera laddstolpar. Det är mycket information att ha koll på, som allt från vilka bidrag som finns att söka till val av teknik och hur man ska ta betalt för laddningen, säger Per Eriksson.

Över 230 kommuner över hela Sverige har anslutit sig till projektet Hela Sverige laddar. Projektet pågår fram till hösten 2022, därefter införlivas kunskapen och metoderna i den ordinarie rådgivningen.

För ytterligare information
Per Eriksson, Energi- och klimatrådgivare i Västerås stad. 021-39 25 75

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås