Gå direkt till innehåll
Varelser och vidunder på Västerås stadsbibliotek
Varelser och vidunder på Västerås stadsbibliotek

Pressmeddelande -

Litteralajk - Varelser och vidunder på Västerås stadsbibliotek

Under läslovet händer det mycket spännande på Västerås stadsbibliotek. 28 oktober till 3 november är det dags för Litteralajk som är en årlig litteraturfestival för barn som i år har temat; varelser och vidunder.

Det är aktiviteter på alla bibliotek i Västerås under veckan, så kolla upp vad som händer på just ditt bibliotek. Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan, kolla med ditt bibliotek. Det blir monstervandring, bibliotekslajv, workshops där vi skapar monstermasker och programmerar legomonster. Det blir även filmvisning, sagostunder och gissa monsterbajstävling.

Dessutom erbjuds en unik möjlighet att få besöka stiftsmagasinet (åldersgräns 10 år) och där bland mycket annat spännande få se ett originalexemplar av den mytomspunna boken "häxhammaren".

Allt avslutas den 3 november med ett monstermingel i Hörsalen på Huvudbiblioteket. Kom gärna i din bästa monsterkostym eller i den egengjorda masken som skapas i någon av veckans workshops. Det blir bokfiske, monsterdisco, snacks och härlig stämning.

Litteralajk är en litteraturfestival för barn och ungdomar som anordnas av Västerås stadsbibliotek och Västerås stad i samarbete med: Expectrum, Karlsgatan 2, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, Region Västmanland, LajvVerkstaden och Teater Oliver.

För mer info kontakta gärna: Catarina Edén Tel: 021-394666

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås