Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Landshövdingen korar 2023 års Västerås Ungdomsentreprenör

I projektet Västerås Ungdomsentreprenör har 33 ungdomar deltagit. De har under sommaren fått prova på att driva ett eget företag och på torsdagen den 10 augusti hålls en avslutningsceremoni där landshövding Johan Sterte kommer att utse Årets Västerås Ungdomsentreprenör samt andra pristagare.

Deltagarna har själva valt vad de har arbetat med i sitt företag. Till sin hjälp har de fått handledning och ett stipendium på 3000 kronor. Syftet med projektet är att ge ungdomar en möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör och förhoppningsvis därigenom väcka intresse för att starta ett eget företag i framtiden.

Media är välkomna att vara med, i mån av plats, under avslutningsdagen torsdagen den 10 augusti. Meddela deltagande till Stefan Kallin eller Tobias Folkesson.

Program:

09.30 Ungdomarnas presentationer av deras företag. Lokal: Ingenjör Bååths gata 47, ingång T6, plan D.

11.30 Mingel i Stadshuset med ungdomarna, handledare och inbjudna. Lokal: Foajén till Kommunfullmäktigesalen.

12.00 Avslutningsceremoni med prisutdelningar. Landshövding Johan Sterte, korar bland annat årets Västerås Ungdomsentreprenör. Inledningstal framförs av Maria Kesselring, ordförande arbetsmarknadsnämnden. Lokal: Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset.

Kontakt och anmälan:

Stefan Kallin, Jobbcentrum, 021-39 10 22, stefan2.kallin@vasteras.se

Tobias Folkesson, Jobbcentrum, 021-39 25 97, tobias.folkesson@vasteras.se

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås