Följ Västerås stad

Landshövdingen korar 2017 års Sommarlovsentreprenör i Västerås

Pressmeddelande   •   Aug 07, 2017 07:42 CEST

I projektet Sommarlovsentreprenör har 28 ungdomar i Västerås fått prova på att driva ett eget företag och på torsdagen den 10 augusti hålls en avslutningsceremoni där landshövding Minoo Akhtarzand kommer att utse Årets Sommarlovsentreprenör.

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som används på flera ställen i landet och för Västerås är det sjunde året. Deltagarna har själva valt vad de har arbetat med i sitt företag. Till sin hjälp har de fått handledning och ett stipendium på 2000 kronor. Syftet med projektet är att ge ungdomar en möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör och förhoppningsvis därigenom väcka intresse för att starta ett eget företag i framtiden.

Under avslutningsdagen kommer ungdomarna att redovisa sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter blir det prisutdelning.

Media är välkomna att vara med under avslutningsdagen, torsdag 10 augusti. Meddela deltagande till någon av projektledarna Anna Sköld eller Siham Cicek (se kontaktuppgifter nedan) senast måndag 7 augusti.

Program:

09:30 - 11.15 Ungdomarna redovisar sina erfarenheter.

Lokal: AMA Arbetsmarknad*.

12:00 Prisutdelningar. Landshövding Minoo Akhtarzand korar årets Sommarlovsentreprenör. Lokal: Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, Västerås.

Ca 13:00 Lunch på Stadshusets restaurang.

Kontaktuppgifter/mer information:

Anna Sköld, AMA Arbetsmarknad, 021-39 15 27, anna.skold@vasteras.se

Siham Cicek, AMA Arbetsmarknad, 021-39 15 83, sihem.cicek@vasteras.se

*Besöksadress: Ingenjör Bååths Gata 47, ingång T6, våning D, Västerås

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås