Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Läs högt och gör skillnad

I höst nystartar projektet Allas barnbarn med en grupp pensionärer som går ut i förskolor och läser högt för barnen. I fokus ligger berättandet och mötet mellan pensionären och barnen vilket vi hoppas ska ge dem många mysiga möten och lässtunder. Högläsning föder många tankar och stimulerar både språket och den kognitiva utvecklingen hos barnen och därför är detta projekt en viktig satsning.

Pensionären ger barnen en liten del av sin tid och blir för både barnen och sig själva en guldkant i tillvaron. Maria Vikblom, ansvarig för projektet säger:

-Intresserade pensionärer över hela Västerås har anmält sitt intresse för att ge barn möjlighet att träffa en äldre person och få lyssna på berättelser.

Projektet Allas barnbarn är ett samarbete mellan Västerås stadsbibliotek och Studieförbundet Vuxenskolan. Allas barnbarn är ett gammalt nationellt projekt som Västerås stadsbibliotek har blåst nytt liv i. För att stimulera barns språkutveckling så vill biblioteket sammanföra pensionärer med intresserade förskolor.

För att inspirera och stödja pensionärerna i projektet så får de gå en studiecirkel hos Studieförbundet Vuxenskolan utan kostnad. Där får de handledning och inspiration om vad de ska tänka på när de läser för grupper av barn på förskolorna.

Pensionärerna i gruppen vill gärna läsa högt på en förskola som ligger på ett område där de bor. I dagsläget så letar Maria Vikblom på Västerås stadsbibliotek efter förskolor som har möjlighet att ta emot en högläsande pensionär.

För mer information

För frågor kring projektet Allas barnbarn så är ni välkomna att kontakta

Maria Vikblom, 021- 39 46 88

maria.vikblom@vasteras.se

eller

Tinalina Karlsson Glöde, 021- 39 46 30

tina.lina.karlsson.glode@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås