Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Lär dig mer om Internet! Idag startar Get Online Week

14-20 mars pågår kampanjveckan för Get Online Week på Västerås stadsbibliotek. Några axplock ur programmet:

  • E-boksdropin – få hjälp med e-böcker
  • I-padvisning – så använder du din I-pad
  • Talboks-visning tisdag 15 mars 14.00 på huvudbiblioteket samt talboks-dropin onsdag 16 mars 10.00-12.00 på huvudbiblioteket.
  • Tisdag 15 mars 10.00 - Facebook för skeptiska. Skiljebo bibliotek.
  • Onsdag 16 mars kl. 17.30 - mediestrategen och författaren Brit Stakston pratar om internets roll i demokrati- och förändringsarbete. Hörsalen.
  • Nostalgicafé på stadsdelsbiblioteken Råby, Bäckby samt Skiljebo bibliotek. Vi hjälper dig att söka rätt på gamla filmklipp och musik via olika webbplatser. Tisdag 15 mars 13.30 på Skiljebo, onsdag 16 mars 14.00 på Bäckby samt torsdag 13.30 på Råby.
  • För dig som är ny i Sverige: Träffa Christina Wallnér på Viksängs bibliotek tisdag 15 mars klockan 14.00 samt på huvudbiblioteket torsdag 17 mars klockan 14.00. Hon berättar om sin nya webbplats med olika verktyg och länkar för dig som är ny i Sverige.

Västerås stad ger service på plats på huvudbiblioteket

Under veckan finns representanter från Västerås stad på plats på huvudbiblioteket för att svara på frågor, visa e-tjänster och arbeta med sociala medier.

- Vi kommer att flytta ut vår verksamhet till biblioteket. Vi jobbar på med webb, app och sociala medier som vanligt, fast vi gör det live - inför publik. Vi hjälper besökare som inte har Facebook att komma igång om de vill. Vi är där för att visa hur västeråsaren kan bli mer digitalt delaktig, säger Ann-Charlotte Boldrup från Västerås stad.

Du hittar hela programmet för veckan på Västerås stadsbibliotek på:

http://www.bibliotek.vasteras.se/web/arena/get-online-week

Mer om Get Online Week

Get Online Week startade 2011 och genomförs i hela Europa. Syftet är att öka den digitala delaktigheten och få fler personer att känna sig trygga med tekniken. För mer information kontakta respektive bibliotek eller: 

Linda Claesson
Informatör, Västerås stadsbibliotek
Telefon: 021 – 39 46 12
E-post: linda.claesson@vasteras.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås