Gå direkt till innehåll
Tack vare givmilda västeråsare finns det nu gott om grejer att låna på Fritidsbanken. Men det finns fortfarande plats för mer, så lämna gärna in sådant som du inte längre använder.
Tack vare givmilda västeråsare finns det nu gott om grejer att låna på Fritidsbanken. Men det finns fortfarande plats för mer, så lämna gärna in sådant som du inte längre använder.

Pressmeddelande -

Låna grejer på Fritidsbanken till höstlovet!

Idrottssäsongen håller på att skifta från sommar till vinter, och snart är det höstlov. Kom och låna sport- och friluftsutrustning på Fritidsbanken i Västerås, alldeles gratis! Har du grejer som du inte längre använder är du varmt välkommen att lämna in dem så att de kan ge glädje åt andra.

Fritidsbanken Sverige är en ideell, nationell förening som lånar ut sport- och friluftsutrustning gratis till alla, oavsett ålder. I Västerås är det Västerås stad som driver Fritidsbanken. Man lånar ut och tar emot allt från skidor och skridskor till fotbollar och tält. Utrustningen kan lämnas in till Fritidsbanken på Bäckby Torg under ordinarie öppettider.

- Vi vill göra det enkelt för alla att vara aktiva och ha roligt, oavsett ekonomiska förutsättningar, säger Anna Meissner, verksamhetsansvarig på Fritidsbanken i Västerås. Genom att lämna in utrustning som inte längre används, kan vi tillsammans skapa en mer hållbar och inkluderande fritid för alla.

    Fritidsbanken är öppen varje helgfri måndag till fredag 9.30–16.00 med extraöppet till 19.00 på måndagar och onsdagar. Öppettiderna för inlämning och återlämning är desamma som för utlåning. Lånetiden är 14 dagar. Tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

    Under höstlovet arrangerar Fritidsbanken prova på-aktiviteter på Bäckby torg, torsdagen den 31 oktober klockan 16–19, tillsammans med flera av Västerås stads verksamheter, RF-SISU Västmanland och Mimer.

    Kontakt:
    Anna Meissner, verksamhetsansvarig på Fritidsbanken i Västerås, 070-388 69 83.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Västerås stad

    Stadshuset, Fiskartorgsentrén
    721 87 Västerås