Följ Västerås stad

Kungliga Svenska Balettskolan gästspelar i Västerås

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2012 13:10 CET

Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm utbildar blivande danskonstnärer hela vägen från de första prövande stegen i grundskolans årskurs 4 till den dag då den färdiga dansaren möter yrkeslivet.

Huvudspåret i utbildningen är den klassiska baletten och den moderna nutida dansens uttryck. Utbildningen syftar till att ge en konstnärlig fördjupning i scenisk framställning och att utforska kroppens ändlösa möjligheter till uttryck.

I alla gymnasieprogram ingår en kurs med namnet Projektarbete, 100 poäng. Eftersom eleverna arbetar med dans, så är det självklart att en sådan kurs på Kungliga Svenska Balettskolan blir en dansföreställning.

Kring ett gemensamt tema arbetar klassen under sin sista hösttermin med koreografi, kostym, ljus och ljud och marknadsföring under handledning av några av skolans lärare. Föreställningen Ingen täckning - ett laborerande i kommunikation markerar slutet på projektet.  Av de 22 medverkande dansarna är flera bördiga från Västerås.

Föreställningen ges som skolföreställning den 27 november kl 13.00 samt som offentlig föreställning kl 19.00. Spelplats: Culturen - Box 1, i Kopparlunden, Sintervägen 6.
Arrangörer är Västerås kulturcentrum och Västmanlandsmusiken.

För mer information:
Anna-Karin Fredriksson, danskonsulent, Länsmusiken, 021-40 36 22, 0725-25 97 67
E-post: akf@vmu.nu 

Bilder från processen hittar ni på elevernas egen sida (att användas fritt)
Fotografens namn ej angivet:
www.ksbnoservice.tumblr.com

Länk till Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=A5C8ZTAJfGE

Biljetter till den offentliga föreställningen kan bokas/köpas på: Elektra,
021-12 30 60, www.elektrabio.se
Pris: 50 kr