Gå direkt till innehåll
Bild på Vasagatans trottoar som kommer att rustas från och med söndag.
Bild på Vasagatans trottoar som kommer att rustas från och med söndag.

Pressmeddelande -

Kommande arbeten på Vasagatan, Västerås

Nu börjar vi rusta trottoaren på Vasagatan

Söndagen den 23 juni klockan 07.00, börjar vi arbetet med trottoaren på Vasagatans östra sida. Delsträckan börjar strax utanför Varda och fortsätter en bit förbi korsningen vid Smedjegatan. Arbetet innebär att vi justerar höjden och lägger nya markvärmeslingor. Därefter sätter vi nya plattor samt återanvänder tidigare granithällar. Under tiden som marken är öppen kommer vi att använda ramper och plåtar som förses med halkskydd för att behålla en god tillgänglighet på trottoaren.

Plattläggningen sker i etapper och kommer stundtals att begränsa framkomligheten till entréer, men det kommer alltid att finnas en yta som gör att du kan ta dig längs Vasagatan och in till alla butiker, restauranger och bostäder.

Arbetet på den östra sidan beräknas vara klart under vecka 27. Därefter fortsätter vi med den västra trottoaren av Vasagatan. Delsträckan gäller från Hantverkargatan till och med busshållplatsen utanför Igor. Arbetet på den västra sidan beräknas vara klart senast vecka 30.

Fräsning och asfaltering från måndag

Måndagen den 24 juni från kl. 14.00, fräser vi bort asfalten längs Vasagatan. Delsträckan börjar efter korsningen vid Stora gatan och går fram till Domkyrkoesplanaden. Vid uppehållsväder kommer vi att asfaltera sträckan från 18-tiden samma dag. Om det regnar skjuter vi upp asfalteringen till en annan dag.

Bra att veta

  • Busstrafiken på Stora gatan går som vanligt.
  • Det kan förekomma arbetsfordon korta stunder på Stora gatan.
  • Fräsningen medför att det blir extra bullrigt vid arbetsområdet.
  • Vi kommer att sätta upp markeringsskärmar och enklare avstängning i form av plastband.
  • Vänligen respektera avspärrningarna runt arbetsområdet och på sidoområdena. Asfalteringen sker med varm massa som du inte får gå på förrän avspärrningarna är borttagna. Får du olja på skorna finns det stor risk för att de bli förstörda. Dessutom förstör oljan från dina skor stadens trottoarer och butikernas golv.
  • Målet är att allt ska vara klart under måndagen, men senast innan Cityfestivalen börjar.

Kontakt

Stefan Alm, projektledare för ombyggnation Vasagatan

Teknik- och fastighetsförvaltningen, Västerås stad

Tel. 021-39 17 28

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om projektet

Det är cirka 150 meter längs Vasagatan som får nya trottoarer, sidoområden samt nya slitlager på gatan. Området börjar från korsningen vid Hantverkargatan och fortsätter en bit förbi korsningen vid Smedjegatan.

Arbetet är en del av Kraftsamling för Västerås city. Det är ett samverkansarbete mellan Västerås Citysamverkan, företag, organisationer och Västerås stad för att utveckla Västerås city. Ombyggnaden av Vasagatan är projekt 59. Olika evenemang kommer att anordnas längs Vasagatan under ombyggnadstiden.

Läs mer om projektet på vasteras.se/vasagatan

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås